voetbalzone

Goalgetter Janko wederom goud waard voor Stevens en Salzburg

Matthijs van Laar13 mrt 2010, 18:51
Laatst bijgewerkt: 13 mrt 2010, 18:51
Advertentie

Coach Huub Stevens van Red Bull Salzburg kan zondagmiddag in alle rust gaan bekijken hoe de concurrenten Austria en Rapid Wien elkaar de loef proberen af te steken. Zelf wonnen die Bullen zaterdag met een minimaal verschil van degradatieklant SV Kapfenberg, waardoor Stevens en co negen punten los zijn van de twee concurrenten.

/

Grote held bij de thuisploeg was spits Marc Janko, die niet voor het eerst in zijn loopbaan de volledige productie op zich nam. Daarvoor hoefde de international overigens niet uit zijn slof te schieten. Na fraai aangeven van Somen Tchoyi kopte de goalgetter al na een kwartier spelen de enige treffer van de wedstrijd binnen. Halverwege de tweede helft liet Janko de kans liggen om vanaf elf meter zijn marge te verdubbelen. Zijn zwakke inzet werd gekeerd door doelman Raphael Wolf.

Barry Opdam, die in de tweede helft binnen de lijnen werd gebracht door Stevens, bracht de zege van zijn ploeg nog bijna in gevaar. De verdediger speelde de bal een kwartier voor tijd pardoes in de voeten van tegenstander David Sencar, die zodoende een vrije schietkans kreeg. Goalie Eddie Gustafsson wist de blamage echter te voorkomen. Daardoor is Salzburg negen punten los van zowel Austria als Rapid, die dus zondag tegen elkaar strijden.

Bezig met laden …