voetbalzone

Goalgetter Okazaki voor tien miljoen euro naar Premier League

Erik van Dam26 jun 2015, 20:16
Laatst bijgewerkt: 26 jun 2015, 20:16
Advertentie

Shinji Okazaki ruilt FSV Mainz 05 per direct in voor Leicester City. De 29-jarige aanvaller uit Japan heeft een vierjarig contract getekend bij the Foxes, die vorig seizoen als nummer veertien eindigden in de Premier League. Leicester City moet nog wel een werkvergunning zien te krijgen voor Okazaki en internationale vrijgave van de FIFA, zo laat het vrijdagavond weten via de officiële clubkanalen.

voetbalzone

De Engelsen maken niet bekend hoeveel geld zij aan Mainz betalen voor Okazaki, maar de media in zowel Duitsland als Engeland geven aan dat de transfersom rond de tien miljoen euro ligt. Leicester laat vol trots weten dat het one of the finest aanvallers uit de Bundesliga heeft gestrikt. De statistieken laten inderdaad zien dat Okazaki het goed deed in zijn Duitse jaren: bij Mainz maakte hij respectievelijk vijftien en twaalf goals.

Voordien kwam de Japans international drie seizoenen uit voor VfB Stuttgart en vijf jaar voor Shimizu S-Pulse in zijn thuisland. Wanneer hij vrijgegeven wordt door de FIFA en een werkvergunning bemachtigt, kan Okazaki de zevende Japanner worden die ooit in de Premier League heeft gespeeld. De eerste zes waren Kazuyuki Toda, Junichi Inamoto, Hidetoshi Nakata, Shinji Kagawa, Ryo Miyaichi en Maya Yoshida.

Bezig met laden …