voetbalzone

Goed nieuws uit Argentijnse ziekenboeg: rechterhand van Messi fit bevonden

Guy Habets08 dec 2022, 08:58
Laatst bijgewerkt: 08 dec 2022, 08:58
Advertentie

Argentinië kan in de kwartfinalewedstrijd op het WK tegen het Nederlands elftal beschikken over Ángel Di María én Rodrigo De Paul. Dat meldt Mundo Deportivo. De aanvaller van Juventus moest het duel in de achtste finale met Australië door een blessure laten schieten. Tegen Nederland kan hij echter gewoon spelen. Een ander probleemgeval was De Paul. De middenvelder van Atlético Madrid trainde niet mee, maar stelde het Argentijnse volk woensdagavond laat gerust met een bericht op Instagram.

Eerder al meldden TyC Sports en diverse andere Argentijnse media dat het meespelen van Di María tegen Oranje hoogst onzeker was. Zondag, terwijl alle andere spelers van la Albiceleste genoten van een rustdag, trainde de buitenspeler als enige om zo snel mogelijk fit te geraken. Maandag werkte hij nog een individueel programma af. Inmiddels heeft Mundo Deportivo bevestigd dat hij kan spelen tegen Nederland. Als invaller, maar ook als basisspeler.

De fysieke gesteldheid van De Paul levert ook de nodige hoofdbrekens op voor bondscoach Lionel Scaloni. De middenvelder is een belangrijke pion bij la Albiceleste en miste nog geen minuut op het WK. Hij wordt gezien als de rechterhand van Lionel Messi en is de speler die zijn aanvoerder het vaakst bedient. Van alle WK-duels van Argentinië in Qatar was De Paul degene die de meeste passes verstuurde naar de sterspeler. Even werd gevreesd dat De Paul een hamstringblessure had opgelopen. De middenvelder moest enkele medische tests ondergaan, maar kwam woensdagavond zelf met het verlossende woord.

De Paul plaatste een bericht op zijn Instagram-account: "Alles is in orde! We werken verder en bereiden de laatste details voor een nieuwe finale voor!!!", aldus de speler. Dat De Paul en Di María mee kunnen spelen is een meevaller voor Scaloni. De voorhoede van Argentinië werd in de aanloop naar het toernooi al van de nodige kwaliteit beroofd. Nicolás González van Fiorentina en Lazio-aanvaller Joaquín Correa moesten vanwege blessureleed het WK al aan zich voorbij laten gaan en werden in de selectie vervangen door Ángel Correa en Thiago Almada.

{disclaimer_update}

Bezig met laden …