Goedkope strafschop wordt Seedorf fataal tegen Atlético Madrid

Demen Bulbul01 apr 2018, 22:36
Laatst bijgewerkt: 01 apr 2018, 22:36

Clarence Seedorf heeft zondagavond een negatief record op zijn naam geschreven met Deportivo La Coruña. De Nederlander verloor door een discutabele strafschop met zijn elftal op bezoek bij Atlético Madrid (1-0), waardoor Depor al vijftien wedstrijden op een zege wacht in LaLiga. Het betekent voor de Galiciërs de slechtste reeks op het allerhoogste niveau. Deportivo blijft zodoende negentiende staan en voelt inmiddels de hete adam van Málaga in de nek: het verschil met de hekkensluiter bedraagt nog maar drie punten.

Seedorf zal het gevoel hebben dat er meer in had gezeten voor zijn elftal. Deportivo speelde op de verjaardag van de 42-jarige Nederlander een sterke eerste helft in het Wanda Metropolitano en kreeg ook de beste kansen voor rust. Lucas Pérez vond Jan Oblak echter op zijn weg na een razendsnelle tegenaanval, terwijl een kopbal van Luisinho uit een hoekschop het doel van de thuisploeg maar op een haar na miste.

Atlético trad aan met een gehavende ploeg: Diego Costa begon als reserve, terwijl sterspeler Antoine Griezmann zelfs helemaal ontbrak in de selectie van trainer Diego Simeone. Toch konden los Colchoneros de kleedkamer halverwege opzoek met een nipte voorsprong. Kevin Gameiro opende negen minuten voor rust de score vanaf elf meter, nadat een vermeende overtreding van Pedro Mosquera op Saúl Ñíguez door de arbitrage bestraft was met een strafschop.

Ook in de tweede helft verschuilde Deportivo zich niet. Atlético was nauwelijks dreigend en kwam na ruim een uur voetballen goed weg, doordat een kopbal van Borja Valle voor de doellijn werd weggehaald door Diego Godín. Niet veel later voorkwam Lucas Hernández met een uiterste krachtsinspanning een zeker doelpunt van Lucas Pérez. Atlético haalde in de slotfase het tempo flink uit de wedstrijd en trok de drie punten uiteindelijk over de streep. De ploeg van Simeone is koploper Barcelona door de zege genaderd tot negen punten.