voetbalzone

‘Gokkende’ Jürgen Klopp aangepakt: ‘Ze hebben hopeloos gefaald’

Tim Siekman08 jan 2019, 17:14
Laatst bijgewerkt: 08 jan 2019, 17:14
Advertentie

Jürgen Klopp besloot maandagavond veel wisselspelers op te stellen in het verloren FA Cup-duel met Wolverhampton Wanderers (2-1). Alan Shearer zag dat de spelers van Liverpool het niet konden waarmaken tegen the Wolves. De oud-spits bekritiseert niet alleen de spelers, maar ook Klopp, die volgens de Engelsman niet met zijn reserves had moeten spelen.

Klopp voerde in totaal negen veranderingen door, iets wat Shearer niet kan begrijpen. “Als je roteert zoals hij heeft gedaan, ben je aan het gokken”, aldus de oud-aanvaller na afloop van de wedstrijd bij de BBC. “Hij wilde blijkbaar zien dat deze jongens hem een goed optreden zouden voorschotelen. Ze hebben hopeloos gefaald.”

Later stelde Shearer in een bericht op Twitter dat hij niet kan begrijpen dat een club met de statuur van Liverpool niet iedere prijs wil winnen. Klopp wilde niet met de beschuldigende vinger wijzen. “Het is mijn verantwoordelijkheid. Het waren veel verkeerde beslissingen van mij. Soms heb je van die dagen”, stelde de Duitse manager, die onder meer Ki-Jana Hoever liet debuteren.

Klopp benadrukte dat er 'niets' aan de hand is met Liverpool. “Alles zit goed bij ons. Natuurlijk willen we geen wedstrijden verliezen. Het was een intense periode met onder meer duels met Arsenal en Manchester City. Na de wedstrijd tegen City raakten vier of vijf spelers ziek. We hebben alles geprobeerd en we wilden de jongens het vertrouwen geven. Het heeft niet goed uitgepakt.”

Bezig met laden …