Gómez bewijst topvorm en schiet Besiktas naar koppositie in Turkije

Gijs Freriks22 nov 2015, 18:59
Laatst bijgewerkt: 22 nov 2015, 18:59

Besiktas heeft goede zaken gedaan in de top van het klassement van de Süper Lig. De Zwarte Adelaars zegevierden zondagavond met 2-0 over Sivasspor en hebben nu weer twee punten meer dan nummer twee Fenerbahçe. Galatasaray volgt met 22 punten na twaalf speelronden.

Mario Gómez legde met de 1-0 de basis voor de zege in het Basaksehir Stadion en heeft nu in zijn laatste negen competitieduels negen keer gescoord. De Duitser benutte vier minuten voor rust een strafschop na een overtreding op Atiba Hutchinson. In de eerste tien minuten had Besiktas al een paar keer kunnen scoren en na de beginfase kwam Sivasspor beter in de wedstrijd, maar verder dan een paar gevaarlijke counters kwam het bezoek niet.

In de tweede helft kreeg onder anderen Gómez een goede kans om de score op te schroeven, maar de Duitser faalde oog in oog met keeper Ernestas Setkus. In de blessuretijd werd het dan toch nog 2-0: Oguzhan Özyakup schoof de bal op aangeven van invaller Cenk Tosun in de korte hoek. Besiktasis nu al al sinds 22 augustus ongeslagen als thuisspelend team.