Gómez met hattrick grote man voor Bayern tegen voormalig werkgever

Bart Kruyt19 dec 2010, 18:23
Laatst bijgewerkt: 19 dec 2010, 18:23

Bayern München gaat met een achterstand van veertien punten op koploper Borussia Dortmund de winterstop in. De ploeg van Louis van Gaal sloot de eerste seizoenshelft in de competitie af met een spectaculaire zege bij VfB Stuttgart, waar Bruno Labbadia debuteerde met een nederlaag: 3-5. Mario Gómez was de grote man bij Bayern, door drie van de vijf doelpunten tegen zijn voormalig werkgever voor zijn rekening te nemen. Stuttgart blijft voorlaatste staan in de Bundesliga.

/

De supporters van Die Schwaben konden zodoende moeilijk tevreden zijn, maar zagen wel een prachtige wedstrijd, met liefst acht doelpunten. Drie daarvan werden gemaakt in de eerste helft: Gómez opende na een halfuur spelen de score, door na een fraaie pass van Thomas Müller beheerst af te ronden. Vijf minuten later waren de rollen omgedraaid en was Gómez de aangever en Müller de afmaker; kort voor rust knalde Franck Ribéry ook nog de 0-3 tegen de touwen.

Voor Stuttgart was deze ruststand een enorme domper: de thuisploeg, waar Khalid Boulahrouz in de tweede helft inviel, was nog beter aan de wedstrijd begonnen en had voor de openingstreffer van Gómez ook de beste kansen gehad. Bayern toonde zich echter een stuk scherper en gooide de wedstrijd in de tweede helft al snel in het slot, toen Gómez in twee minuten tijd (’52 en ’54) zijn hattrick compleet maakte. Daarvoor had invaller Martin Harnik nog wel iets teruggedaan.

De supporters in de Mercedes-Benz-Arena voelden een ruime nederlaag alweer aankomen, maar Stuttgart gooide de handdoek niet in de ring en verdiende daarvoor de complimenten. Pavel Pogrebnyak kopte nog op de lat, voordat Harnik na een goede combinatie met Cacau de 2-5 op het scorebord bracht en een mislukte voorzet van Christian Gentner de marge terugbracht naar twee treffers. Met nog twintig minuten op de klok was er tijd voor een wonder, maar die bleef uit. Over drie dagen krijgt Stuttgart al de kans om zich te revancheren, want dan staat hetzelfde duel op het programma in de DFB Pokal.