voetbalzone

‘Gomez op weg naar Bayern München’

19 jun 2008, 10:27
Laatst bijgewerkt: 19 jun 2008, 10:27
Advertentie
De overgang van Mario Gomez van VfB Stuttgart naar Bayern München lijkt met de dag reëler te worden. Aankomende vrijdag zal er in München een gesprek plaatsvinden tussen afgevaardigden van beide clubs, zo bevestigde de voorzitter van de Raad van Toezicht van Stuttgart, Dieter Hundt, tegenover het Duitse TV-Stadion ARD.

Duitse media berichtten al eerder over het vertrek van topscorer Gomez (22) bij de kampioen van vorig seizoen. Veelal werd er gesproken over een ruildeal, waarbij Lukas Podolski de omgekeerde weg moet gaan bewandelen. Bayern-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge ontkende dat gerucht echter ten stelligste. Het contract van Podolski loopt nog tot 2010, en vooralsnog is er geen aanleiding om te veronderstellen dat hij dat niet uit zal dienen.

Naast Gomez raken die Schwaben mogelijk nog meer bepalende spelers kwijt. Ook de Portugese verdediger Fernando Meira mag zich in de belangstelling verheugen van enkele grote buitenlandse clubs. De 30-jarige stopper is inmiddels al 6,5 jaar in dienst bij Stuttgart, en heeft aangegeven niet onwelwillend te staan tegenover een vertrek. Na het EK wordt er verder gesproken.

”Bij Fernando zijn er twee opties: of hij verlengt zijn contract, of hij gaat,” verklaarde algemeen directeur Horst Heldt. Eerder al liepen onderhandelingen met Liverpool en Juventus op niets uit, maar volgens der Kicker zal het dit keer wel tot een definitief vertrek komen. De afkoopsom van de Portugees bedraagt namelijk ‘slechts’ acht miljoen euro.

Mocht Meira daadwerkelijk besluiten om het Gottlieb-Daimler Stadion te verlaten, dan komt Arne Friedrich in beeld om hem op te volgen. De 29-jarige verdediger van Hertha BSC en het Duitse elftal staat evenals Christoph Metzelder in de belangstelling bij de Zuid-Duitsers. Metzelder lijkt er zelf echter weinig voor te voelen om Real Madrid na één seizoen alweer te verlaten.
Bezig met laden …