voetbalzone

‘Gonzalo moet gewoon lekker met zijn eigen leven doen wat hij wil’

Erik van Dam12 sep 2016, 13:09
Laatst bijgewerkt: 12 sep 2016, 13:09
Advertentie

Gonzalo Higuaín stapte in de laatste dagen van de maand juli voor liefst negentig miljoen euro over van Napoli naar Juventus. Die transfer deed veel stof opwaaien en er was veel kritiek te horen op zowel Juventus als Higuaín. De broer van de spits vindt het goed dat hij zich nergens iets van heeft aangetrokken.

/

“Iedereen heeft het recht om lekker datgene met zijn leven te doen wat hij wil. Ook Gonzalo”, zegt Federico Higuaín in een interview met la Gazzetta dello Sport. “Gonzalo zag een kans komen en die heeft-ie gegrepen. Hij zal alles geven wat hij heeft bij Juventus, net zoals hij dat deed bij zijn oude clubs. Wat ik van de transfersom vind? Negentig miljoen euro is een hoop geld, maar zo is het voetbal deze dagen.”

Higuaín speelt zelf al jaren op de Amerikaanse velden, in dienst van Columbus Crew. In 122 wedstrijden scoorde hij 39 keer en al is hij dan geen wereldster, hij geniet intens van wat hij doet. “Gonzalo en ik voetballen met dezelfde trots als onze vader Jorge. We zijn broers en we hebben een hele goede band met elkaar.”

Bezig met laden …