voetbalzone

‘Good guy’ Gakpo wereldwijd geroemd vanwege barmhartige daad op vakantie

Tom Rofekamp23 jun 2023, 12:08
Laatst bijgewerkt: 23 jun 2023, 12:08
Advertentie

Social media vormen anno 2023 een hoeksteen van de samenleving. Topspelers als Lionel Messi, Memphis Depay en Cristiano Ronaldo, maar ook clubs uit binnen- en buitenland geven (bijna) dagelijks via Instagram, Twitter of andere internetkanalen een inkijkje in het reilen en zeilen. Bijzondere voetbalmomenten gaan bovendien razendsnel de hele planeet over. Voetbalzone zet de gekste, mooiste en opvallendste posts op social media in de rubriek VZ Social op een rijtje.

Cody Gakpo ontvangt wereldwijd loftuitingen vanwege een hartverwarmende actie op zijn vakantie in Togo. De Liverpool-aanvaller besloot een deel van zijn zomerreces vrij te maken voor het uitdelen van voedsel aan kinderen in het land. Op beelden is te zien hoe Gakpo rijstmaaltijden doorgeeft, ten overstaan van tientallen kinderen. Gakpo is in Togo vanwege zijn vader, die van Togolese afkomst is.

Gakpo kon zondag na de verloren troostfinale van de Nations League (tegen Italië, 2-3) eindelijk een streep zetten achter een seizoen uit duizenden. Na het WK in Qatar maakte de Eindhovenaar voor vijftig miljoen euro de overstap van PSV naar Liverpool, terwijl hij op dat moment topscorer van de Eredivisie was. Op Anfield groeide Gakpo vrijwel direct uit tot basisspeler. Hij sloot het seizoen 2022/23 af met 26 duels voor the Reds, waarin hij zevenmaal trefzeker was en drie assists afleverde.

Bezig met laden …