voetbalzone

'Google-spits' Bakx volgt ontdekker naar Genk

19 jun 2009, 21:59
Laatst bijgewerkt: 19 jun 2009, 21:59
Advertentie
Istvan Bakx houdt het na twee jaar voor gezien bij KV Kortrijk. De aanvaller, die door de Belgische club via zoekmachine Google werd ontdekt, heeft besloten om niet op een nieuw contract bij Kortrijk in te gaan. Bakx volgt zijn voormalig trainer Hein Vanhaezebrouck naar Racing Genk.

Vanhaezebrouck werd al eerder aangesteld als opvolger van Ronny van Geneugden en maakte er geen geheim van dat hij Bakx graag mee wilde nemen naar Genk. De Nederlander had bij Kortrijk een aflopend contract en kon zodoende transfervrij vertrekken. Bakx tekende voor drie seizoenen bij Genk, dat volgend jaar weer een rol van betekenis wil spelen in de Jupiler League.

Bakx zal altijd bekend blijven staan als de ‘Google-spits’, nadat Vanhaezebrouck hem in 2007 via de bekende zoekmachine ‘scoutte’. De trainer was op zoek naar een linksbuiten, tikte dit woord in bij Google en las vervolgens lovende verhalen over de Nederlander. Bakx kreeg een stage aangeboden en later zelfs een contract bij Kortrijk. Voor deze club speelde hij 58 competitieduels.
Bezig met laden …