voetbalzone

'Google-spits' flink ontdaan: 'Dit heb ik nog nooit meegemaakt'

Erik van Dam01 sep 2011, 08:54
Laatst bijgewerkt: 01 sep 2011, 08:54
Advertentie

Istvan Bakx had gehoopt dat hij woensdag nog iets zou horen van Racing Genk. De Nederlandse aanvaller, die bekendheid vergaarde als de 'Google-spits', hoopte dat zijn Belgische club hem zou laten weten of hij een nieuw contract zou krijgen, of de transfervrije status. In tegenstelling tot collega's Stein Huysegems, Balázs Tóth en Davino Verhulst hoorde Baxk echter niets.

/

“Ik had heel graag op het laatste moment nog naar een andere club willen vertrekken”, beklaagt Bakx zich in de PZC. “Ik wist dat ze mijn contract wilden ontbinden, maar dan moesten ze wel met een fatsoenlijk voorstel komen. Dat is niet gebeurd. Ik weet wat de andere jongens hebben gekregen om te vertrekken. Bij mij lag het percentage dat ze wilden betalen veel lager. Ik snap niet waarom ze er niet uit wilden komen.”

De 25-jarige Bakx, die achtereenvolgens uitkwam voor Sparta Rotterdam, HSV Hoek, KV Kortrijk en Genk, moet nu geduld betrachten tot 1 januari. Zijn club stelde enkele dagen geleden Mario Been voor als nieuwe trainer en de hoop is dat Bakx onder hem wat meer minuten mag maken. Fortuna Sittard was woensdag nog in de markt, zo bleek. “Alleen konden ze niemand bij Genk te pakken krijgen. Dat verbaasde me niet. Dit heb ik nog nooit meegemaakt.”

Bezig met laden …