voetbalzone

Goossens keek ogen uit: 'Als koe heb je een beter leven dan als vrouw'

Bart Kruyt07 nov 2015, 10:13
Laatst bijgewerkt: 07 nov 2015, 10:13
Advertentie

Anderhalf jaar geleden speelde John Goossens nog in een volle Kuip de Klassieker, maar inmiddels speelt hij in Roemenië thuiswedstrijden die door maximaal duizend toeschouwers bezocht worden. De middenvelder is in een compleet andere wereld terecht gekomen, nadat hij zijn contract bij Feyenoord liet ontbinden. Hij vertrok naar India en speelt inmiddels voor het Roemeense Voluntari.

voetbalzone

Goossens heeft een opvallend jaar achter de rug. De voormalig Feyenoorder tekende na zijn vertrek uit Rotterdam een lucratief contract in India, waar hij voor FC Pune City ging spelen. “Hoewel het maar drie maanden duurde, was het één grote levenservaring”, zegt Goossens tegen Voetbal International. “Ik heb er zó veel indrukken opgedaan. En ik moet zeggen, alle vooroordelen die mensen over het land hebben zijn ook wel bevestigd. Het is rommelig, op veel plaatsen behoorlijk vies en als koe heb je een beter leven dan als vrouw... Maar puur oordelend over het voetbal, was het genieten. Niet van het niveau, wel van de entourage binnen de club.”

Goossens moest proberen om David Trezeguet aan doelpunten te helpen, terwijl Jermaine Pennant op de vleugel speelde en hij op het middenveld een duo vormde met Kostas Katsouranis. Het was een avontuur om nooit meer te vergeten, maar zijn tijd bij Pune City duurde dus maar kort. Goossens speelt nu sinds twee maanden voor Voluntari, dat in Roemenië tegen degradatie knokt. Sinds zijn komst in september speelde hij zeven competitieduels en eenmaal voor de beker.

Bezig met laden …