voetbalzone

'Gordon Banks' van Dynamo: 'We zijn nog niet uitgespeeld'

Bart Kruyt25 nov 2009, 07:11
Laatst bijgewerkt: 25 nov 2009, 07:11
Advertentie

Het treffen tussen Rubin Kazan en Dynamo Kiev was een wedstrijd om snel te vergeten, maar kende wel één memorabel moment. Vlak voor de theepauze probeerde Alejandro Domínguez namens de thuisploeg de score te openen met een spectaculaire omhaal. Met een ‘onmogelijke’ redding hield Oleksandr Shovkovskiy zijn doel echter schoon.

De keeper van Dynamo had een ‘Gordon Banks’-achtige reactie in huis en werd in de rust overladen met complimenten. “Ik zag dat hij een omhaal wilde proberen, dus ik moest snel beslissen”, zei Shovkovskiy na afloop. “Ik voorspelde dat de bal iets links van me zou komen en dat gebeurde ook. Gelukkig kon ik net op tijd mijn hand tegen de bal zetten.”

Dankzij de wereldredding van Shovkovskiy, die ongetwijfeld genomineerd zal worden als ‘save van het jaar’, bleef de score op 0-0 steken. Dynamo blijft door dit resultaat hoop houden op de volgende ronde van de Champions League. “Het was een zware wedstrijd, maar we leven nog”, zei Shovkovskiy. “Een gelijkspel was niet waar we op hoopten, maar we zijn nog niet uitgespeeld.”

Bezig met laden …