voetbalzone

Goudeerlijke spits wordt bestraft met rood na onterechte strafschop

Erik van Dam04 mei 2012, 22:04
Laatst bijgewerkt: 04 mei 2012, 22:04
Advertentie

Eerlijk duurt het langst is het spreekwoord, maar Talat Abunima moet daar toch wel anders over denken. De aanvaller van Sandved, een club uit de vijfde divisie in Noorwegen, maakte de scheidsrechter erop alert dat de penalty die hij Sandved toekende er geen een was. Nedzad Munjic wilde er echter niets van weten en gaf Abunima twee gele kaarten voor aanhoudend protesteren tegen de gegeven strafschop.

Het bijzondere incident voltrok zich in de wedstrijd tussen Sandved en Ild. In gesprek met Sandnespostendoet Abunima zijn verhaal. “Ik ging een Ild-speler voorbij en struikelde vervolgens over mijn eigen voeten. Heel onhandig van me, en toen de scheidsrechter naar de stip wees vond ik dat ik de waarheid moest uitleggen.” Arbiter Munjic wilde echter niets weten van de versie die Abunima hem vertelde.

“Het was overduidelijk een strafschop. De speler zat er helemaal naast, ik denk dat sommige spelers de regels niet goed kennen. En als ik eenmaal gefloten heb, kan ik niet meer ineens van gedachten veranderen.” Munjic gaf de eerlijke Abunima eerst geel toen hij protesteerde tegen de strafschop voor zijn eigen team. Toen de spits daar nog bozer van werd bleef hij doorgaan en stuurde Munjic hem van het veld met nog eens geel.

Rune Pedersen, hoofd van de scheidsrechtersbond in Noorwegen, zegt dat Munjic nog wel van gedachten had mogen veranderen. “Een arbiter kan iedere beslissing die hij neemt nog intrekken, tot het spel weer wordt hervat.” De penalty moest uiteindelijk genomen worden van Munjic en speler-trainer Oyvind Svenning zette zich achter de bal; hij schoot opzettelijk naast. “Dat was het enige juiste dat ik kon doen”, legt Svenning uit in het dagblad.

Bezig met laden …