voetbalzone

Gouden Schoen-winnaar België wil nog maximaal één jaar blijven

Erik van Dam10 apr 2015, 08:06
Laatst bijgewerkt: 10 apr 2015, 08:06
Advertentie

Dennis Praet is niet van plan de geschiedenisboeken in te gaan als een clubicoon van Anderlecht. De twintigjarige middenvelder werd vorig seizoen uitgeroepen tot beste speler in België en won daartoe de Gouden Schoen. Een transfer bleef uit en dus wachtte Praet nog een seizoen in Brussel. Na dit seizoen kan daar in zijn ogen nog maximaal één jaar bijkomen.

voetbalzone

Praet, die in het verleden serieuze belangstelling genoot van onder meer Ajax, hoopt de titel te kunnen prolongeren met Paars-Wit. “Een vierde titel op rij zou geweldig zijn. Of Champions League-voetbal mij in Brussel kan houden? Dat kan een surplus zijn, ja”, zegt de getalenteerde middenvelder in gesprek met Het Nieuwsblad.

De begeerde Belg geeft toe dat Spanje hem wel ligt. Onder meer Atlético Madrid en Valencia zijn genoemd als clubs met belangstelling voor Praet. “Het Spaanse voetbal moet mij wel liggen, maar het is nog te vroeg om daarover te praten. Ik moet eerst al mijn doelstellingen bij Anderlecht behalen”, zegt hij echter. Dat voorzitter Roger Vanden Stock hem nog tot medio 2017 wil houden, heeft ook hij vernomen. Hij moet erom lachen.

“De voorzitter beschouwt mij als zijn zoon, hé. Eén jaar is misschien nog mogelijk, maar twee seizoenen is wel lang. Dan heb ik misschien al vier titels gewonnen en zit ik in een belangrijke fase van mijn carrière”, zegt Praet, wiens contract dit seizoen nog twee jaar doorloopt. Tot op heden kwam de middenvelder tot 92 wedstrijden in de Belgische competitie. Onder John van den Brom beleefde hij twee seizoenen geleden zijn doorbraak.

Bezig met laden …