Gouden wissels bezorgen VfL Wolfsburg zege; assist voor Dost

Gijs Freriks31 okt 2015, 19:21
Laatst bijgewerkt: 31 okt 2015, 19:21

VfL Wolfsburg heeft zijn zesde overwinning van het seizoen geboekt in de Bundesliga. Die Wölfe waren zaterdagavond met 2-1 te sterk voor Bayer Leverkusen en staan nu met 21 punten op de derde plaats. Bas Dost viel na 74 minuten in en bereidde drie minuten later het winnende doelpunt van een andere invaller, Julian Draxler, voor.

Dost scoorde dit seizoen al acht keer in zestien officiële wedstrijden, maar moest zaterdag ten faveure van Nicklas Bendtner dus plaatsnemen op de reservebank. De Deen beschaamde het vertrouwen van Dieter Hecking niet, want na 34 minuten schoot hij van dichtbij hard binnen na een lage voorzet van Vieirinha. Bendtner maakte zijn eerste doelpunt als basisspeler voor Wolfsburg, al had de treffer vanwege buitenspel eigenlijk niet door mogen gaan. Sportief directeur Rudi Völler was razend, gooide zijn kauwgom theatraal weg en verliet de tribune om verhaal te halen bij de vierde official. De stemming bij Bayer sloeg echter om toen Javier Hernández er vijf minuten voor rust 1-1 van maakte.

De Mexicaan kopte raak na een afgemeten voorzet van Christoph Kramer. Bayer mocht vijf minuten na de pauze niet klagen over de arbitrage, want scheidsrechter Manuel Gräfe gaf geen strafschop na een vermeende overtreding van Bernd Leno op Daniel Caligiuri. Wolfsburg had twintig minuten voor tijd op 2-1 kunnen komen, maar André Schürrle schoot over. Hecking greep in en bracht Dost en Draxler na 74 minuten binnen de lijnen en zij zorgden dus voor de beslissing in de Volkswagen-Arena. Dost legde de bal na een redding van Leno breed voor Draxler, die simpel kon binnenschuiven.