Gouden wissels sturen Atlético Madrid naar zege bij Spaanse revelatie

Matthijs van Laar19 sep 2015, 22:18
Laatst bijgewerkt: 19 sep 2015, 22:18

Een gouden hand van wisselen van Diego Simeone heeft Atlético Madrid de zege bezorgd bij Eibar. De Argentijnse succescoach bracht na rust onder meer Fernando Torres en Ángel Correa binnen de lijnen en zag hoe dat duo de lastige uitwedstrijd besliste. Beide spelers verlieten het veld met een doelpunt en een assist op zak en zorgden daarmee voor de 0-2 eindstand.

Atlético Madrid begon de wedstrijd als favoriet, maar wist dat het niet eenvoudig zou worden. Eibar won twee van de eerste drie wedstrijden en stond voorafgaand aan de ontmoeting op de derde plek in de Primera División, achter Real Madrid en Barcelona. De thuisploeg deed in de eerste 45 minuten weinig onder voor de gasten uit de hoofdstad, maar moest wel een grote kans voor Jackson Martínez toestaan. Juanfran vond de Colombiaanse goalgetter, wiens inzet echter geen probleem vormde voor Asier Riego.

De reactie van de Basken liet niet lang op zich wachten. Saúl Berjon testte de concentratie bij Atlético-sluitpost Jan Oblak en dwong de Sloveen met een schot van afstand tot een redding. Martínez was daarna nogmaals dreigend, maar ditmaal slaagde Cha Cha Cha er niet in om de bal na een voorzet van Antoine Griezmann tussen de palen te krijgen. Het vertoonde van zijn ploeg spel stemde Simeone niet tevreden en Cholo greep dan ook fors in. In de rust haalde hij Martínez en Luciano Vietto naar de kant.

Na een uur spelen deed hij hetzelfde met Koke en de drie invallers (Fernando Torres, Óliver Torres en Correa) lieten zich meteen gelden. Correa stond koud dertig seconden in het veld toen hij de bal ontving van Fernando Torres, en via Riego het net vond. Sergi Enrich kreeg tien minuten later dé kans op de gelijkmaker, maar stuitte op Oblak. Vervolgens maakte Fernando Torres met nog dertien minuten te spelen een eind aan de onzekerheid. Correa stuurde de routinier weg, die koel bleef en de bal behendig over Riego heen wipte en de verre hoek vond: 0-2.