voetbalzone

Goudhaantje Adriaanse wil record en naar Engeland

10 nov 2008, 11:07
Laatst bijgewerkt: 10 nov 2008, 11:07
Advertentie
Co Adriaanse heeft bij Red Bull Salzburg een groeibriljant in huis die onverwacht op de deur van de Europese clubs aan het kloppen is. Spits Marc Janko speelt door zijn vele doelpunten een belangrijke rol in de titelkansen voor de club uit Wals-Siezenheim.

De 25-jarige Oostenrijker baarde afgelopen vrijdag wederom opzien door voor de vierde keer drie of meer doelpunten in een wedstrijd te scoren. Dit keer bleek Austria Wien (5-1) het slachtoffer van zijn torinstinct en staat hij inmiddels op twintig competitietreffers. Nu wil Janko het record van Oliver Bierhoff aan diggelen schieten.

“Aan het begin van dit seizoen had ik op een totaal van ongeveer vijftien treffers gerekend”, spreekt de aanvaller op de website van de UEFA. “Nu sta ik al op twintig en heb ik er nog drie nodig om Oliver Bierhoff te evenaren. Dat record wil ik beslist hebben”, aldus de zevenvoudig international. Bierhoff vestigde aan het begin van de jaren negentig het clubrecord bij Salzburg door 23 doelpunten in één seizoen te maken.

Janko, die naar verluidt de belangstelling van Hertha BSC, Sampdoria en Portsmouth heeft gewekt, heeft zelf al een voorkeur als hij de kans krijgt om richting het buitenland te vertrekken. “Ik wil absoluut in de Premier League spelen. Met name Tottenham Hotspur behoort tot mijn favoriete clubs”, uit hij zich vastberaden.
Bezig met laden …