voetbalzone

Goudhaantje FC Groningen blijft op bank: ‘We kiezen voor anderen’

Gijs Freriks06 okt 2013, 21:05
Laatst bijgewerkt: 06 okt 2013, 21:05
Advertentie
/

Richairo Zivkovic maakte zondag alweer zijn derde treffer in negen duels. De pas zeventienjarige aanvaller scoorde tegen NEC (1-4) en FC Utrecht (2-0) en bezorgde FC Groningen zondag in eigen stadion de zege op AZ. Twintig minuten voor tijd kopte hij de 2-1 binnen. Op een basisplaats hoeft de Nederlands jeugdinternational echter nog niet te rekenen.

“We hebben een aantal spitsen dat ons vaker heeft geholpen van de bank. Dat is lekker. Zivkovic kan gewoon vanaf het begin spelen, maar we kiezen voor anderen”, legt trainer Erwin van de Looi uit aan FOX Sports. “Hij moet nog sterker en beter worden aan de bal, maar hij is goed als er ruimte komt. Hij is lekker bezig.” Zivkovic deed vorig seizoen al in vier Eredivisieduels mee, maar toen scoorde hij niet.

Door de treffer van Zivkovic klom De Trots van het Noorden naar de achtste plaats op de ranglijst, terwijl AZ alweer voor de vierde keer dit seizoen niet won na een Europese wedstrijd. “Nu krijg je weer het verhaal dat we niet winnen na een Europees duel. Zo is het ook”, zegt interim-trainer Martin Haar. “Na de 1-1 kun je ons verwijten dat we te ver naar achteren liepen.”

Bezig met laden …