voetbalzone

Gourcuff voelt ‘positieve druk’ in aanloop naar duel met Olympiakos

Robert Smid17 mrt 2010, 11:59
Laatst bijgewerkt: 17 mrt 2010, 11:59
Advertentie
/

Yoann Gourcuff kijkt al een lange tijd uit naar het treffen van zijn Bordeaux met Olympiakos. De spelmaker van de Franse formatie merkt dat zijn ploeg met vertrouwen voor het Champions League-duel staat, ondanks dat de Ligue 1-ploeg in de eigen Franse competitie al drie wedstrijden achter elkaar niet wist te winnen.

Bordeaux staat er beter voor na een 1-0 overwinning in Griekenland. Veel marge is het echter niet. “Er ligt aardig wat druk op deze wedstrijd”, aldus Gourcuff tegenover het digitale thuis van Bordeaux. “Het is geweldig om tot de laatste zestien van de Champions League te behoren. Daarbij is spelen voor het eigen publiek om kwalificatie voor de volgende ronde te realiseren geweldig.”

Gourcuff, die een ‘positieve druk’ zou voelen bij zijn team, zegt echter dat het geen makkelijke opgave gaat worden. “Olympiakos heeft een zeer atletisch team. Ze zijn gevaarlijk tijdens dode spelmomenten vanwege hun lengte. Verder hebben ze een solide team dat razendsnel de aanval kan zoeken. Ze zullen er vol op gaan. We moeten dus scherp zijn.”

Bezig met laden …