voetbalzone

Gouweleeuw: 'Als het goed gaat, word je snel omhoog geprezen'

Bart Kruyt17 mei 2013, 16:20
Laatst bijgewerkt: 17 mei 2013, 16:20
Advertentie

Jeffrey Gouweleeuw brak vorig seizoen door in het eerste elftal van sc Heerenveen en de zogenaamde kenners waren direct lyrisch over de meevoetballende verdediger. Gouweleeuw werd al in verband gebracht met Ajax en PSV, maar bleef bij Heerenveen, waar hij het in het lopende seizoen moeilijker had. Marco van Basten zette de mandekker zelfs even op de bank.

/

Gouweleeuw veroverde zijn basisplaats wel weer terug, maar kan niet bijzonder tevreden zijn over dit voetbaljaar. "Er werd vorig seizoen inderdaad al gezegd dat ik door kon groeien naar Oranje, maar als het goed gaat, word je snel omhoog geprezen", zegt de verdediger tegen NUsport. "Als het minder gaat, word je net zo snel omlaag geschreven. Die kritiek is wel eens lastig."

De 21-jarige Gouweleeuw weet dat hij soms een wat 'makkelijke uitstraling' heeft, maar voegt toe dat hij hoort dat hij rust uitstraalt wanneer het goed gaat. De verdediger hoopt met Heerenveen de play-offs om Europees voetbal te winnen en wil vervolgens graag naar AZ vertrekken. De Alkmaarders en Heerenveen zijn het echter nog niet eens over een transfersom.

Bezig met laden …