voetbalzone

Gouweleeuw kijkt niet naar stand op ranglijst: ‘AZ wil me graag hebben’

Erik van Dam26 apr 2013, 10:50
Laatst bijgewerkt: 26 apr 2013, 10:50
Advertentie

Jeffrey Gouweleeuw hoopt dat hij sc Heerenveen na drie seizoenen kan verlaten voor een andere club. De 21-jarige verdediger doorliep de jeugdopleiding van ADO’20 en stroomde op vijftienjarige leeftijd in bij de Friezen. Hij werkte zich op tot een vaste waarde in het elftal onder Ron Jans en kan ook onder Marco van Basten rekenen op vertrouwen. Het liefst gaat hij echter wel hogerop.

/

AZ is de club die Gouweleeuw daarbij in gedachten heeft. De Alkmaarse club waagde al eerder een poging hem aan te trekken, maar kwam er niet uit met sc Heerenveen. Het contract van Gouweleeuw is inmiddels een jaar verder gevorderd en na de zomer gaat hij in principe zijn laatste seizoen tegemoet in Friese dienst. Het zou een mooi moment zijn voor sc Heerenveen om hem te verkopen.

Gouweleeuw hoopt dat dat ook zal gebeuren. In het Friesch Dagblad gaat hij in op de flirt met AZ van eerder deze campagne. De club staat weliswaar veertiende tegenover een zevende plek voor sc Heerenveen, maar dat zegt de jeugdinternational niet alles. “AZ wil me graag hebben, daaruit spreekt veel vertrouwen. Bovendien zie ik het toch als een stapje hoger. Ik heb nog maar een contract van één jaar dus ik denk dat Heerenveen me wel wil laten gaan. Voorlopig moeten de clubs er echter nog uit zien te komen.”

Bezig met laden …