voetbalzone

Gouweleeuw op voorpagina Sport: ‘Barcelona breidt kandidatenlijst uit’

Daniel Cabot Kerkdijk25 feb 2014, 00:00
Laatst bijgewerkt: 25 feb 2014, 00:00
Advertentie
voetbalzone

Het waarschijnlijke vertrek van Carles Puyol noopt Barcelona om voor komend seizoen op zoek te gaan een nieuwe verdediger. Mede door een onwillige linkerknie kan de ervaren centrumverdediger het hoge niveau van de Spaanse topclub niet meer bijbenen en bovendien wil hij op 35-jarige leeftijd niet de ontwikkeling van Marc Bartra in de weg staan. Hij zou inmiddels knopen hebben doorgehakt.

Sport heeft dinsdag een opvallende voorpagina. Op de eerste pagina van de grootste sportkrant van Catalonië staat onder meer een afbeelding van Jeffrey Gouweleeuw. De 22-jarige verdediger is bezig aan zijn eerste seizoen bij AZ, na zijn zomerse overgang van sc Heerenveen. Volgens Sport staat hij op de kandidatenlijst van technisch directeur Andoni Zubizarreta, die inmiddels een langere lijst met veelbelovende verdedigers heeft opgesteld.

Eliaquim Mangala (FC Porto), Matteo Musacchio (Villarreal) en Aymeric Laporte (Athletic Bilbao) prijken eveneens op de voorpagina. Mangala lijkt komend seizoen echter voor tientallen miljoenen bij Manchester City aan de slag te gaan, terwijl voor Argentijns international Musacchio en Frans jeugdinternational Laporte de absolute hoofdprijs zal worden gevraagd.

Bezig met laden …