voetbalzone

Gouweleeuw: ‘Van Basten en ik zitten wat dat betreft niet op een lijn’

Thijs Post17 sep 2012, 16:30
Laatst bijgewerkt: 17 sep 2012, 16:30
Advertentie

Toen sc Heerenveen zaterdag in eigen huis tegen ADO Den Haag binnen een halfuur tegen een 0-3 achterstand aankeek, was het te horen. Het Friese publiek scandeerde na een aantal flinke defensieve blunders de naam van bankzitter Jeffrey Gouweleeuw, die direct na de rust zijn opwachting mocht maken van trainer Marco van Basten. Het huwelijk tussen de verdediger en de coach loopt nog niet op rolletjes.

/

“Ik ben een centrale verdediger”, laat Gouweleeuw maar weer eens optekenen in de Leeuwarder Courant, terwijl Van Basten hem tevens beschouwt als middenvelder. “Hij en ik zitten wat dat betreft niet op een lijn. Natuurlijk moet ik mijn defensieve taken vervullen, maar ik kan ook opbouwen.”

“Als ik me alleen ga bezighouden met verdedigen, dan speel ik niet naar mijn kwaliteiten”, vervolgt de 21-jarige Heemskerker. “De trainer en ik moeten elkaar zien te vinden. Ik ga ervan uit dat het wel gaat lukken”, aldus Gouweleeuw, die tegen ADO het enige doelpunt van zijn club produceerde. Het duel eindigde in 1-3.

Bezig met laden …