voetbalzone

Gözübüyük legt beslissing uit: ‘De ene vindt het een penalty, de andere niet’

Yanick Vos20 jan 2019, 19:38
Laatst bijgewerkt: 20 jan 2019, 19:38
Advertentie

Serdar Gözübüyük vindt niet dat hij sc Heerenveen zondag in de Johan Cruijff ArenA een strafschop had moeten geven tegen Ajax. Kostas Lamprou werkte Sam Lammers in de tweede helft naar de grond, waarna de scheidsrechter het spel door liet gaan. Op advies van de VAR bekeek Gözübüyük de beelden langs de lijn en hij koos ervoor om Heerenveen geen strafschop toe te kennen. Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond is van mening dat de Friezen een penalty hadden moeten krijgen, maar Gözübüyük denkt daar na afloop van het duel anders over.

“Ik vond het te licht. Hij raakte ’m, er was contact. Maar Lammers kon niet meer bij de bal. Daarom kan ik er mee leven dat ik geen strafschop gaf, dat was een te zware straf geweest”, aldus Gözübüyük tegenover FOX Sports. De arbiter raakte niet overtuigd bij het zien van de beelden. “Ik kwam tot dezelfde mening als op het veld. De ene vindt het een penalty, de andere niet. Het is vaak interpretatie. Een hoop mensen zullen zeggen: het was een penalty. Er zullen ook een hoop mensen zeggen dat het een voetbalduel was.”

"Hij heeft waarschijnlijk de afweging gemaakt of hij het wel of geen overtreding vond. Dat kan allemaal”, reageerde Van Egmond zondagavond over het VAR-moment. “Hij heeft recht op een eigen mening. Daar staan de arbiters ook voor op het veld: ze moeten de wedstrijd goed leiden. Dat doe je op basis van je eigen kwaliteiten en competenties, maar uiteindelijk vinden we er ook wat van en in dit geval vind ik dit een verkeerde beslissing.”

Bezig met laden …