voetbalzone

Gözübüyük schopt plannen Van Basten in de war: ‘Echt overdreven’

Daniel Cabot Kerkdijk24 nov 2013, 06:23
Laatst bijgewerkt: 24 nov 2013, 06:23
Advertentie

SC Heerenveen moest in de slotfase van het uitduel met PSV uiteindelijk een late tegentreffer van Florian Jozefzoon toestaan. Toch reed Marco van Basten zaterdag opgewekt weg uit Eindhoven, mede omdat Joey van den Berg al vroeg in het duel met rood naar de kant moest. De rode prent voor de captain van de noorderlingen schopte de plannen van Van Basten flink door de war.

Van Basten zette vraagtekens bij het dienstdoende optreden van Serdar Gözübüyük, die een tackle van Van den Berg op Adam Maher met rood bestrafte. ''Echt overdreven'', vertelde de oud-spits in gesprek met het ANP. “Die tackle was iets te heftig, maar niet meer dan een gele kaart waard.” Volgens Van Basten trok de arbiter sowieso veel te makkelijk naar zijn borstzak.

“Ik heb twee overtredingen gezien in de eerste vijftien minuten en die leverden geel op voor Marten de Roon en rood voor Van den Berg. En dan sta je na een kwartier met tien man. Daar was de wedstrijd helemaal niet naar, ik vond het zwaar overdreven. De scheidsrechter maakte er daarmee een saai duel van.” Het team van Van Basten leek door een treffer van Yanic Wildschut alsnog drie punten te pakken, maar Jozefzoon zorgde er in extremis voor dat het duel alsnog onbeslist eindigde.

Bezig met laden …