voetbalzone

Graafschap-banneling trekt naar FC Eindhoven

15 jun 2009, 20:38
Laatst bijgewerkt: 15 jun 2009, 20:38
Advertentie
Mark Bloemendaal zet zijn loopbaan voort in Brabant. De talentvolle spits van De Graafschap, die niet meer welkom was in Doetinchem na een aanvaring met beloftentrainer Jan Vreman, is een tweejarig contract overeengekomen met FC Eindhoven. In de verbintenis is een optie opgenomen voor nog een extra seizoen.

Bloemendaal (20) kon ook naar Go Ahead Eagles, waar hij een succesvolle stage afwerkte. De aanvaller was echter niet tevreden met het contractvoorstel van de club uit Deventer en heeft nu getekend bij FC Eindhoven. Daar is Jan Poortvliet volgend jaar de hoofdtrainer.

Bloemendaal maakte in het seizoen 2005/06 zijn debuut in de hoofdmacht van de Gelderse club. Hij kwam toen tot vier invalbeurten. Een seizoen later zat speelde hij zestien keer mee, waarvan veertien keer als invaller. Een verhuur aan SC Heerenveen leverde hem echter geen extra speeltijd op, waarna hij terugkeerde bij De Graafschap. In het afgelopen seizoen startte hij één keer in de basis, in de wedstrijd tegen NAC Breda.
Bezig met laden …