voetbalzone

Granaatinslagen stoppen slechte reeks van Real in Pamplona

Peter Nusselder31 mrt 2012, 21:48
Laatst bijgewerkt: 31 mrt 2012, 21:48
Advertentie

Real Madrid heeft na drie duels weer een overwinning meegenomen uit Pamplona. Een stel granaatinslagen en een stift vormden tegen Osasuna de opmaat voor een riante zege van Real in een hectisch Reyno de Navarra: 1-5. De ploeg van trainer José Mourinho heeft nu honderd keer gescoord in dit Primera División-seizoen. De Madrilenen komen door de zege op 78 punten; Barcelona, dat op negen punten staat, komt later op de avond in actie tegen Athletic Bilbao.

/

Real won in mei 2008 voor het laatst bij los Rojillos en daarbij was Osasuna al zes duels achtereen ongeslagen. De thuisploeg pakte ook nog eens binnen een minuut al een gele prent; de Koninklijke was dus gewaarschuwd. Het vurige spel van Osasuna bezorgde Real in de openingsfase hoofdbrekens. Toch werd de score vroeg geopend: Cristiano Ronaldo speelde met Roversio en zette met links voor. Karim Benzema volleerde de bal ineens tegendraads en steenhard in de kruising. De treffer betekende de veertigste La Liga-goal voor de Fransman.

Osasuna, dat dit seizoen pas twee keer verloor op eigen bodem, moest na tien minuten ook nog verder zonder hoofdtrainer José Luis Mendilibar. Ronaldo legde de laatste hand aan een counter door rakelings over te schieten, maar Real zou daarvoor al een overtreding hebben gemaakt. De coach werd wegens commentaar op de leiding naar de tribune verwezen. De koploper had het vrij moeilijk met de felle gastheer en zelf was de ploeg bij wijlen ook slordig. Tien minuten voor rust was Mesut Özil, die net als trainer Mourinho terugkeerde van een schorsing, dicht bij een verdubbeling van de marge. Zijn poeier werd echter van dichtbij gekeerd door keeper Andrés Fernández.

/

Acht minuten voor rust was het wel 0-2. Ronaldo haalde van ruim 35 meter de trekker over en zijn poeier sloeg als een granaat in achter Fernández. Gonzalo Higuaín, die net als Raúl Albiol en Esteban Granero in de basis stond ten koste van Kaká, Raphaël Varane en Nuri Sahin, voerde de score nog voor rust op. De Argentijn omzeilde de buitenspelval en liet de sluitpost van Osasuna met een bekeken wippertje verslagen achter: 0-3. In de slotminuut lagen enkele spelers van beide partijen nog met elkaar in de clinch en het publiek wierp voorwerpen op het veld. Tot veel beroering leidde dit echter niet.

Osasuna kwam vlak na de pauze enigszins terug in de wedstrijd: Nino kopte de 1-3 achter Iker Casillas, maar een stunt zat er niet in. Nadat Higuaín en Ronaldo elkaar in de weg liepen om voor een zeker lijkende goal te zorgen, duurde het even voordat Real aanvallend weer wat kon laten zien. Twintig minuten voor tijd maakte Ronaldo middels een van richting veranderde vrije trap aan alle onzekerheid een einde en een kwartier voor tijd kopte Higuaín op aangeven van de Portugees de 1-5 en de honderdste seizoenstreffer van de hoofdstedelingen binnen. In de slotminuut werd voormalig Roda JC Kerkrade-speler Roland Lamah met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd.

Bekijk hier de samenvatting van Osasuna - Real Madrid:

Bezig met laden …