voetbalzone

Grant beveelt voormalig collega Ten Cate aan bij Israëlische bond

Daniel Cabot Kerkdijk11 jan 2010, 06:38
Laatst bijgewerkt: 11 jan 2010, 06:38
Advertentie

Henk ten Cate kan voor het eerst in zijn carrière aan de slag als bondscoach. De Amsterdammer is door Avram Grant, met wie hij bij Chelsea samenwerkte, aanbevolen bij de Israëlische voetbalbond (IFA). Daar moet de Nederlander het takenpakket van Dror Kashtan overnemen. "Ik weet van de belangstelling", bevestigt de onlangs bij Panathinaikos ontslagen oefenmeester.

/

"Maar ik heb gezegd dat ik met niemand praat zolang de zaken met Panathinaikos niet zijn afgehandeld", legt Ten Cate uit aan De Telegraaf. De oud-coach van onder meer Vitesse, Sparta, NAC, Barcelona, Chelsea en Ajax vindt het niet meer dan logisch dat Panathinaikos tot het einde van dit seizoen zijn salaris betaalt. De club wil dat echter niet. "En dat moet worden opgelost", aldus Ten Cate. "Vandaag beslis ik of ik naar de FIFA stap. En die kans is niet denkbeeldig."

Ten Cate kreeg van het bestuur te horen dat de aandeelhouders niet tevreden waren. Het besluit van Panathinaikos om de wegen voortijdig te laten eindigen kwam als een volslagen verrassing. Op het moment van het congé stond de Griekse club tweede in de competitie, en eveneens tweede in de Europa League. Daarbij waren op dat moment zeven punten meer verzameld dan vorig seizoen.

Bezig met laden …