voetbalzone

Grant gaat door veertien blessures beroep doen op jeugdspelers

Daniel Cabot Kerkdijk28 mrt 2010, 13:02
Laatst bijgewerkt: 28 mrt 2010, 13:02
Advertentie

Het is een seizoen van uitersten voor Avram Grant. Niet alleen zit Portsmouth financieel aan de grond, ook sportief gezien presteren de Zuid-Engelsen teleurstellend. Tot overmaat van ramp ziet de manager zijn spelers één voor één wegvallen met blessureleed. In de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur raakten Hermann Hreidarsson, Danny Webber en doelman David James geblesseerd.

/

"Afgelopen week zei ik al dat we ons niet meer geblesseerde spelers konden veroorloven", vertelde Grant na afloop van de met 2-0 verloren wedstrijd. "Nu staat het aantal blessuregevallen op veertien. Ik heb geen andere keus dan beroep te gaan doen op jeugdspelers." Portsmouth kon op White Hart Lane maar zes spelers op de reservebank zetten. Drie hadden nog nooit in de Premier League gespeeld.

Hreidarsson kampt waarschijnlijk met een zware achillespeesblessure. Hij kreeg zelfs zuurstof toegediend. De blessuregevoelige James moest in de slotfase vervangen worden door Jamie Ashdown, terwijl Webber klachten aan zijn knie had. Portsmouth beëindigde de wedstrijd daardoor met tien man. "Blessures horen bij voetbal, maar dit is wel heel erg extreem." Op 11 april speelt Portsmouth in de halve finales van de FA Cup. Dan is Tottenham wederom de opponent van Pompey.

Bezig met laden …