voetbalzone

Grant in beeld bij Georgische voetbalbond

26 jun 2008, 12:28
Laatst bijgewerkt: 26 jun 2008, 12:28
Advertentie
Avram Grant hoeft niet lang om werk verlegen te zitten. De door Chelsea ontslagen trainer werd eventjes met FC Twente in verband gebracht, maar lijkt nu aan de slag te gaan als bondscoach van Georgië. De onderhandelingen tussen de Israeliër en de Georgische voetbalbond (GFF) bevinden zich in een vergevorderd stadium.

"Avram Grant heeft zowel in Israël als bij Chelsea uitstekende prestaties geleverd", vertelde bondsvoorzitter Nodar Akhalkatsi donderdag. "We hebben inmiddels al enkele gesprekken gevoerd. Het gevoel is goed en wederzijds. Binnenkort staat er wederom een gesprek op het programma om eventueel alles af te ronden."

Grant belandde vorig jaar zomer bij Chelsea via zijn vriend én eigenaar Roman Abramovitch. Hij werkte aanvankelijk als technisch manager met de toenmalige José Mourinho, maar na dienst vertrek nam de Israëliër zijn taken over. In december ondertekende de 53-jarige trainer zelfs een vierjarig contract.

Met Grant op de bank greep Chelsea afgelopen seizoen net naast de twee belangrijkste prijzen: Manchester United won de landstitel in Engeland en veroverde na strafschoppen in Moskou ook de Champions League. In Israël won Grant vier landstitels met Maccabi Tel Aviv (1992 en 1995) en Maccabi Haifa (2001 en 2002).
Bezig met laden …