voetbalzone

Grap op Facebookpagina kost Mutu rest van interlandcarrière

Matthijs van Laar21 nov 2013, 15:04
Laatst bijgewerkt: 21 nov 2013, 15:04
Advertentie

De interlandcarrière van Adrian Mutu zit er definitief op. De spits van het Franse Ajaccio werd door bondscoach Victor Pitruca buiten de selectie gelaten voor de WK-play-offwedstrijden tegen Griekenland en dat kon de superster van weleer niet verkroppen. Uit wraak plaatste hij een foto van Pitruca op zijn Facebookpagina, waarop het gezicht van de keuzeheer was vervangen door dat van de Britse komiek Mr. Bean.

/

Mutu haalde de opmerkelijke prent snel weer van zijn pagina, maar het leed was toen al geschied. De Roemeense bond kreeg lucht van de actie en riep de 34-jarige spits onmiddellijk op het matje. Middels een formele brief is Mutu medegedeeld dat hij niet meer in aanmerking komt voor selectie voor het Roemeense elftal. Ook het aanbieden van zijn excuses veranderde daar niets aan.

De Roemenen liepen overigens het WK in Brazilië mis. Het Oost-Europese land kwam dinsdag in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Griekenland, nadat het eerste duel in Athene al met 3-1 werd verloren. De laatste keer dat het land deelnam aan een grote eindronde was in 2008: daar sneuvelde Roemenië al in de groepsfase.

Bezig met laden …