voetbalzone

Grap over onthoofding spelers komt Vidmar op straf te staan

Erik van Dam21 nov 2009, 10:26
Laatst bijgewerkt: 21 nov 2009, 10:26
Advertentie

Adelaide United heeft trainer Aurelio Vidmar een boete van tienduizend Australische dollars en twee duels schorsing opgelegd. Aanleiding voor de straf is de opmerking die Vidmar maakte toen hij werd gevraagd hoe hij zijn spelers gedisciplineerd hield na de matige reeks resultaten van dit seizoen. “Wat willen jullie dat ik doe, hun hoofden eraf hakken? Dat kan, dan gaan we gewoon even naar Saoedi-Arabië en dan doen we dat”, zei Vidmar toen.

/

Zijn werkgever kan niet lachen om de opmerkingen van de coach. De nummer zeven van de Australische A-League heeft besloten Vidmar twee duels te schorsen en te beboeten. “Het is een beetje een klap in mijn gezicht”, reageert Vidmar op de straf. “Volgens mij was dit slag twee, en bij drie slag ben je normaalgesproken uit.” Toch weet ook de oud-speler van Feyenoord dat zijn uitspraken niet door de beugel konden.

“Ik weet niet waarom ik het zei, het gebeurde gewoon. Ik tilde er zelf niet te zwaar aan, maar ik realiseerde me naderhand wel dat we te maken hebben met een gevoelig onderwerp. Ik moet in de toekomst mijn woorden wat zorgvuldiger kiezen.” Nadat zijn uitspraken in de pers verschenen, had Vidmar al officieel excuses gemaakt en Saoedi-Arabië omschreven als een fantastische natie. De wereldvoetbalbond FIFA heeft de straf geaccepteerd, nadat het zelf ook al had gedreigd met een sanctie richting de 42-jarige trainer.

Bezig met laden …