Ilkay Gundogan Manchester City 2022-23Getty Images

Grappende Ilkay Gündogan rakelt vlak voor terugkeer bij Manchester City tweet van juni 2016 op

Lars Capiau23 aug 2024, 12:20
Laatst bijgewerkt: 23 aug 2024, 12:20
Advertentie

Ilkay Gündogan is weer speler van Manchester City. De 33-jarige middenvelder keert na een jaar weer terug in Engeland, waar hij herenigd wordt met manager Pep Guardiola.

De 82-voudig Duits international, die eerder deze week een punt achter zijn interlandcarrière zet, moest FC Barcelona verlaten vanwege de financiële situatie, zo beaamt de middenvelder zelf in zijn afscheidsbericht naar de fans.

"Beste Culers", begint de Duitser. "Na slechts één jaar is het alweer tijd om gedag te zeggen. Ik kwam hier voor een nieuwe uitdaging en heb alles gegeven om het team in een moeilijk seizoen te helpen."

"Ik keek er naar uit om mijn ploeggenoten te helpen tijdens de komende campagne", doelt Gündogan op het nieuwe La Liga-seizoen. "Nu vertrek ik in een moeilijke situatie. Maar als mijn vertrek de club financieel helpt, maakt mij dat iets minder verdrietig."

"Desalniettemin is het een tijd vol geweldige ervaringen geweest. Ik wilde altijd al spelen voor Barça en ben heel dankbaar voor de levenslange herinneringen die ik hier heb opgedaan. Ik wens de club het beste voor dit seizoen en de toekomst, want de fans verdienen dat deze club weer tot de besten van de wereld gaat behoren", besluit de veelscorende middenvelder.

Gündogan keert nu dus terug naar Manchester, waar hij eerder al gigantische successen boekte. De voormalig speler van ook Borussia Dortmund rakelt vlak voor zijn presentatie een tweet van 2016 op. "Maak Gündogans komst wereldkundig", berichtte hij toen. Nu doet hij dat weer. "Maak Gündogans komst wereldkundig... Opnieuw."

"Ik ben terug bij de beste club ter wereld", jubelt de Duitser op de clubsite van the Citizens. "Ik ben ontzettend blij om al de staf en ploeggenoten weer te zien", stelt Gündogan, die Guardiola een 'tactisch genie' noemt.

Bezig met laden …