voetbalzone

Grasshopper legt transfervrije Nederlander vast met contract tot winter

Erik van Dam19 okt 2013, 09:43
Laatst bijgewerkt: 19 okt 2013, 09:43
Advertentie

Michael Dingsdag heeft weer onderdak gevonden. De 31-jarige verdediger speelt tot de winterstop voor Grasshopper, meldt die club via de officiële kanalen. Dingsdag was de laatste maanden clubloos, nadat zijn contract bij FC Sion ten einde was gekomen. Hij hield zijn conditie op peil bij AZ en trainde daar mee, maar was al bezig met andere opties.

/

Dingsdag werd opgeleid bij Vitesse en debuteerde twaalf jaar geleden voor die club in de Eredivisie. Hij bleef vijf seizoenen in Arnhem en stapte daarna over naar sc Heerenveen, waar hij vier jaar zou spelen. In de zomer van 2010 koos hij voor een avontuur in Zwitserland bij FC Sion en ondanks de onrust bij die club speelde Dingsdag nog bijna honderd wedstrijden in de Super League.

Hij kan straks jubileren in het shirt van Grasshopper. Die club staat tweede in de competitie achter FC Basel. De wedstrijd van zondag tegen Lausanne komt nog te vroeg voor de routinier, maar volgende week kan Dingsdag er wel bij zijn. Zijn nieuwe club speelt dan uitgerekend een uitwedstrijd tegen zijn oude club Sion.

Bezig met laden …