voetbalzone

Grealish neemt de tijd voor gehandicapte United-fan en verovert harten

Tom Rofekamp19 nov 2023, 19:43
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 04:37
Advertentie

Een moment tussen Jack Grealish en een gehandicapte student gaat momenteel de wereld over. Op een videoregistratie is te zien hoe de 28-jarige middenvelder annex aanvaller uitgebreid de tijd neemt voor een praatje na Engeland – Malta (2-0). Grealish wordt onder meer 'bescheiden' en 'een legende' genoemd op het web.

De Manchester City-winger was vrijdag ongebruikte wissel in het EK-kwalificatieduel met Malta. Toen hij daarna de mixed zone binnenliep, zat Tom Horn hem daar op te wachten.

De student Journalistiek wilde Grealish complimenteren met diens optreden in de Manchester Derby van eind oktober (0-3 winst), ondanks dat Horn eigenlijk fan was van Manchester United.

Dat laatste belette Grealish niet het gesprek aan te gaan en een foto te nemen. Het kiekje werd geschoten door een aanwezige Sky Sports-verslaggever.

Good guy Grealish
Grealish staat in de voetbalwereld sowieso bekend om zijn weldaden. Zo doneerde de linkspoot begin dit jaar vijfduizend pond om de behandeling van een jongen met een zeldzame kankervariant te financieren.

Ook gaf hij 150.000 aan een lokaal ziekenhuis in Manchester en veilde hij een wedstrijdshirt om geld op te halen voor de Britse gezondheidsdienst.

Sportief gezien laat de Birmingham born dit seizoen eveneens mooie dingen zien. Mits fit staat Grealish vrijwel altijd in de basis bij City. De 34-voudig Engels international speelde tot dusver dertien duels dit seizoen. Daarin scoorde hij nog niet, maar gaf hij wel twee asists.

Bezig met laden …