Greene kopt Levski langs AA Gent, Sporting boekt nipte zege op Lille

Daniel Cabot Kerkdijk16 sep 2010, 20:54
Laatst bijgewerkt: 16 sep 2010, 20:54

Serginho Greene zal vanavond ongetwijfeld enkele bedankjes krijgen voor zijn doelpunt tegen AA Gent. De verdediger van Levski Sofia maakte de winnende goal tegen de Belgen, die zijn ex-werkgever Feyenoord dwarszaten op de weg naar de groepsfase van de Europa League. Sporting Portugal begon de groepsfase tevens met een zege. In en tegen Lille werd nipt gewonnen.

/

Levski Sofia - AA Gent 3-2
De Bulgaren begonnen het best aan de wedstrijd. De thuisploeg dwong de ploeg van Frank Dury terug op eigen helft, maar in de zone van de waarheid ging het telkens fout. De spitsen van Levski zochten daarbij dan ook nog al te nadrukkelijk een strafschop. Uit het niets scoorde AA Gent de 0-1. Een afstandschot van Randall Azofeifa gleed flink door en verraste doelman Georgi Petkov. De thuisploeg botste op een stevige Gentse muur. Tot Joaozinho doelman Bojan Jorgacevic verraste met een prachtig afstandschot drie minuten voor rust: 1-1.

Vier minuten na de hervatting kwamen de Buffalo's weer op voorsprong. Levski kreeg een hoekschop niet weg nadat Stijn De Smet er zijn voet tegen zette, Marko Suler duwde hem van dichtbij binnen: 1-2. De vreugde was van korte duur. Op aangeven van Darko Tasevski schoot Garra Dembele de bal zes minuten later achter Jorgacevic: 2-2. In de slotfase dolf AA Gent het onderspit. Een vrije trap van Joaozinho werd door ex-Feyenoorder Serginho Greene binnengekopt.

/

Lille - Sporting Portugal 1-2
Na elf minuten spelen liep de thuisploeg in het Stade Lille Métropole al achter de feiten aan. Na een voorzet van Abel Fernando kreeg André Santos de bal in het strafschopgebied niet onder controle. Simon Vukcevic schoot de bal echter alsnog achter doelman Mickael Landreau: 0-1. Na ruim een half uur spelen verdubbelde Sporting haar voordelige marge. Het voorbereidende werk was van Vukcevic en Abel en uit de voorzet van de laatstgenoemde kopte Hélder Postiga raak: 0-2.

Na een klein uur spelen kwam Lille terug in de wedstrijd. Doelman Tiago kon een inzet van Eden Hazard maar half keren en Pierre-Alain Frau was sneller en alerter dan de verdedigers van Sporting: 1-2. Gervinho en Ludovic Obraniak namen de Noord-Fransen in het restant van de wedstrijd op sleeptouw, maar Sporting verzamelde desondanks de eerste punten in de groepsfase.