voetbalzone

Greening schiet sterker Fulham langs hekkensluiter Portsmouth

Bart Kruyt03 feb 2010, 22:03
Laatst bijgewerkt: 03 feb 2010, 22:03
Advertentie

Fulham heeft woensdagavond de tiende plaats weer overgenomen van Blackburn Rovers. Op het eigen Craven Cottage was de ploeg lange tijd de betere tegen hekkensluiter Portsmouth, maar had het moeite om de score te openen. Een kwartier voor tijd lukte dit Jonathan Greening alsnog, waardoor Portsmouth voor de zestiende keer dit seizoen zonder punten eindigde (1-0).

Op verplaatsing bij middenmoter Fulham was er voor rode lantaarndrager Portsmouth de gelegenheid om de kloof van vijf punten met Burnley (dat wel een wedstrijd meer had gespeeld) te verkleinen. De eerste mogelijkheid van het duel was ook voor de bezoekers, toen Jamie O’Hara Frederic Piquionne vond, maar de spits schoot in kansrijke positie behoorlijk ver naast. Even later was diezelfde O’Hara van waarde van zijn ploeg, maar dan aan de andere kant. De kopbal van Aaron Hughes uit een vrije trap van Danny Murphy leek het net in te gaan, maar O’Hara klaarde de inzet op de doellijn.

Het was Fulham dat naarmate de eerste helft vorderde meer het heft in handen nam. Dat leidde tot een dot van een kans voor Stefano Okaka, maar de huurling van AS Roma wist vlak voor het doel niet zijn hoofd tegen de bal te zetten, waardoor de uitgelezen mogelijkheid meteen verkeken was. Na de theepauze ging Fulham door waar het gebleven was en bleef het de wedstrijd domineren. Toch was het een gebrek aan scherpte aan beide kanten, waardoor de goals uitbleven.

Een kwartier voor tijd besliste Fulham het duel alsnog. Een fout van verdediger Nadir Belhadj in het eigen zestienmetergebied verschafte Damien Duff de mogelijkheid om Greening te vinden, die op zijn beurt met binnenkant voet simpel kon binnentikken: 1-0. Deze score bleek een terechte afspiegeling van de verhoudingen op het veld, daar Fulham met name in de eerste helft veel inbreng had maar dit niet in de score wist uit te drukken. De wedstrijd stond illustratief voor het seizoen van de bezoekers, met veel strijd en voetballend vermogen, maar wederom geen punten, een klein slotoffensief ten spijt.

Bezig met laden …