voetbalzone

Greenwood deelt opvallend nieuws met vrouw die hem beschuldigde van verkrachting

Bart DHanis14 jul 2023, 15:55
Laatst bijgewerkt: 14 jul 2023, 15:55
Advertentie

Social media vormen anno 2023 een hoeksteen van de samenleving. Topspelers als Lionel Messi, Memphis Depay en Cristiano Ronaldo, maar ook clubs uit binnen- en buitenland geven (bijna) dagelijks via Instagram, Twitter of andere internetkanalen een inkijkje in het reilen en zeilen. Bijzondere voetbalmomenten gaan bovendien razendsnel de hele planeet over. Voetbalzone zet de gekste, mooiste en opvallendste posts op social media in de rubriek VZ Social op een rijtje.

Op de Instagram-pagina van Manchester United aanvaller Mason Greenwood is een foto van een babyhandje te zien. Het handje wordt vastgehouden door vermoedelijk Greenwood en zijn vriendin Harriet Robson. De foto wordt begeleid met de tekst: 11.07.2023, de datum waarop het kindje ter wereld is gekomen. Het is al langer bekend dat Robson zwanger was, afgelopen week is ze dus daadwerkelijk bevallen.

Het nieuws is vrij opvallend te noemen, daar de 21-jarige aanvaller een jaar geleden werd opgepakt op verdenking van verkrachting, mishandeling, bedreiging en emotioneel en psychisch misbruik van diezelfde Robson. Zijn vriendin trok in februari alle aanklachten tegen hem in. Drie weken later onthulde The Sun dat de twee in verwachting waren van hun eerste kindje. Volgens datzelfde tabloid overweegt Greenwood nu ook om zijn vriendin ten huwelijk te gaan vragen.

Greenwood is nog altijd intern geschorst door Manchester United. Manager Erik ten Hag staat niet onwelwillend tegenover een terugkeer van zijn pupil, maar wil dat hij zijn rentree in het voetbal ergens anders maakt. Meerdere Italiaanse clubs zouden zich naar verluidt bij United hebben gemeld om hem voor een seizoen te huren. Onlangs werd de Engelsman gespot op een trainingsveld samen met andere United-aanvaller Anthony Elanga.

Bezig met laden …