Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Grensrechter met veel pijn out; fan die op tribune zat toegevoegd aan arbitrage

Laatste update:

Bij de Bundesliga-wedstrijd VfL Wolfsburg - FC Köln (1-1) heeft zaterdag een opmerkelijk incident plaatsgevonden. Assistent-scheidsrechter Thorben Siewer kreeg een bal vol tegen het hoofd en viel uit. Vervolgens werd een supporter van de tribune gehaald en toegevoegd aan het arbitrale team om de wedstrijd uit te kunnen spelen.

Siewer kreeg in de veertiende minuut een bal van dichtbij tegen zijn hoofd geschoten door Köln-linksback Max Finkgrafe, die zo een aanval van Wolfsburg afstopte. De grensrechter ging met veel pijn tegen de vlakte en bleek in de minutenlange onderbreking die volgde niet meer opgelapt te kunnen worden door de medici.

Vierde official Nicolas Winter viel daarom in als grensrechter. Om het arbitrale team weer compleet te krijgen kwam vervolgens een zeer opmerkelijke oproep van de stadionspeaker in de Volkswagen Arena.

Gevraagd werd of er een supporter aanwezig was die de rol van vierde official op zich zou kunnen nemen, om zo de wedstrijd uit te kunnen spelen. Aan die oproep werd gehoor gegeven door Tobias Krull, die zelf op het zesde Duitse niveau voetbalt voor MTV Gifhorn.

Zo kon het duel alsnog afgemaakt worden. Door doelpunten in de eerste helft van Köln-aanvaller Faride Alidou en Wolfsburg-vleugelspeler Kevin Paredes werd het 1-1. Vaclav Cerny, die in Nederland voor Ajax en FC Twente uitkwam, speelde 71 minuten mee bij Wolfsburg.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Hahahah geweldig, een droom om mee te maken als supporter. Met niveau van de arbitrage tegenwoordig, denk aan Engeland en Spanje maar ook onze eigen ED (higler en VAR) ga je er nog op vooruit ook

Wel toevallig, afgelopen woensdag in Nederland de VAR overgenomen door een fan en nu in Duitsland de vierde man 😁

27 januari 2024 om 17:53

Hihi

27 januari 2024 om 17:54

Zo krijg je toch enige betrokkenheid bij je team he.
Next level.
Mooi man

Het zal echt niet een willekeurige supporter zijn geweest, maar iemand met enige ervaring in het scheidsrechters vak. Je moet ook kunnen werken met de communicatiemiddelen etc.

28 januari 2024 om 09:58

Deze man is inderdaad scheidsrechter - weliswaar op amateurniveau. Hij voetbalt overigens niet meer bij die club op het zesde niveau (MTV Gifhorn) maar is daar de technische leider. 14 jaar geleden was hij als keeper onder Magath zelfs in de selectie van Wolfsburg maar heeft uiteindelijk een carrière als prof niet gehaald.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren