voetbalzone

'Grensrechter noemde Neymar 'een duiker' en krijgt schuld van rode kaart'

Bart Kruyt19 jun 2015, 08:05
Laatst bijgewerkt: 19 jun 2015, 08:05
Advertentie

Het is nog niet precies duidelijk hoeveel wedstrijden Neymar moet missen na zijn rode kaart tegen Colombia. De Zuid-Amerikaanse voetbalbond CONMEBOL maakte donderdagavond bekend dat het de aanvaller twee duels wilde schorsen, maar volgens verschillende media werd de strafeis al snel teruggebracht tot een wedstrijd schorsing. Vrijdag zal er een definitieve uitspraak komen.

voetbalzone

De Braziliaanse voetbalbond kan deze vrijdag nog in beroep gaan en doet er alles aan om de schorsing bij slechts een wedstrijd te houden. In een poging de aanklager te overtuigen, zal de CBF laten weten dat Neymar geprovoceerd werd door de grensrechter. Volgens de Braziliaanse bond noemde de assistent-scheidsrechter de aanvoerder van Brazilië tijdens de wedstrijd 'een duiker'.

Carlos Eugênio Lopes, werkzaam bij de Braziliaanse bond, claimt dat dit de reden is dat Neymar uiteindelijk over de schreef ging. Na het laatste fluitsignaal schoot de aanvaller de bal tegen Pablo Armero, die als een stervende zwaan naar de grond ging. Er volgde een opstootje en Neymar deelde daarbij een kopstootje uit aan Jeison Murillo, voordat hij een duw kreeg van Carlos Bacca. Beide aanvallers kregen een rode kaart.

Bezig met laden …