voetbalzone

Greuther Fürth ‘troeft Eredivisieclubs af’ en doet zaken met FC Groningen

Erik van Dam30 mei 2013, 12:12
Laatst bijgewerkt: 30 mei 2013, 12:12
Advertentie
/

Tim Sparv vervolgt zijn profcarrière in het shirt van SpVgg Greuther Fürth. Afgelopen seizoen eindigde die club als nummer laatst in de Bundesliga en dus volgde degradatie. Met Sparv aan boord hoopt men echter snel weer de weg naar boven te kunnen vinden. De Finse middenvelder had nog een contract voor één seizoen bij FC Groningen.

De club uit het noorden geeft de voorkeur aan de doorstroming van de jeugd en dus was er geen plaats meer voor Sparv. Hij gaat nu met een driejarig contract op zak aan de slag in de 2.Bundesliga, bevestigt Greuther Fürth. De clubleiding is heel blij met de komst van de 26-jarige middenvelder, die vier seizoenen actief was in de Eredivisie.

“Hij past heel goed in ons profiel voor het middenveld”, zegt voorzitter Helmut Hack tevreden. “Hij is heel aanwezig en een gretige speler, die in staat is het team op sleeptouw te nemen.” Sportief directeur Rouven Schröder valt zijn baas bij. “Tim had meerdere aanbiedingen uit de Eredivisie, maar ook uit de Serie A. Hij heeft al ervaring opgedaan in een grote Europese competitie en beschikt over ervaring als international.”

Bezig met laden …