voetbalzone

Griekse topschutter Gekas moet Hertha van laatste plaats afhelpen

Bart Kruyt17 dec 2009, 12:21
Laatst bijgewerkt: 17 dec 2009, 12:21
Advertentie

Hertha BSC heeft de hoop op een mogelijke terugkeer van Marko Pantelic definitief opgegeven. Nadat de Ajacied had aangegeven dat een rentree voor hem geen optie was, meldde de hekkensluiter van de Bundesliga zich bij Bayer Leverkusen voor Theofanis Gekas. De Griek maakt op huurbasis het seizoen af in Berlijn.

/

Gekas komt in januari naar Hertha en blijft in ieder geval tot de zomer aan de laagvlieger verbonden. Na deze periode heeft de Europa League-deelnemer een optie tot koop voor de spits, die zich onlangs nog kroonde tot topscorer van de Europese WK-kwalificatiereeks. Bij Bayer kwam de 29-jarige aanvaller desondanks niet aan de bak.

Trainer Friedhelm Funkel is gelukkig met de naderende komst van Gekas. “Hij is een echte doelpuntenmaker, die weinig kansen nodig heeft om te kunnen scoren”, zei de coach op de website van zijn club. “Dat is precies wat wij op dit moment nodig hebben.” Hertha scoorde dit seizoen pas elf keer en staat mede daardoor onderaan in de Bundesliga. De achterstand op 1. FC Nürnberg bedraagt zes punten.

Bezig met laden …