Griezmann beleeft weinig plezier aan evenaring doelpuntenrecord Aragonés

Lars Capiau19 dec 2023, 22:32
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 03:42

Antoine Griezmann heeft dinsdagavond het record van Luis Aragonés geëvenaard. Aragonés is met 173 doelpunten de topscorer aller tijden van Atlético Madrid, maar moet die eerste plek nu dus delen met - en binnenkort mogelijk afstaan aan - Griezmann. De Fransman scoorde tegen Getafe twee keer, maar kon puntverlies voor het tienkoppige los Rojiblancos uiteindelijk niet voorkomen. In de slotfase scoorde de ploeg van José Bordalás nog twee keer: 3-3.

Bij Atléti was voor Memphis Depay daar eindelijk weer een basisplaats. De Nederlander kampte lang met blessureleed, maar mocht na een aantal invalbeurten tegen Getafe weer aan de aftrap verschijnen.

De Nederlander werd echter na veertig minuten geslachtofferd. Stefano Savic pakte in 38 minuten tijd twee gele kaarten en kon inrukken. César Azpilicueta kwam de Nederlander vervangen.

Savic zag in de tiende minuut nog wel toe hoe Rodrigo Riquelme vanaf randje zestien de lat trof. Ook Memphis waagde voor zijn wissel nog een poging. Zijn schot in de linkeronderhoek vond echter de handschoenen van David Soria.

Op slag van rust, vrijwel direct na de rode kaart, deelde Atléti een onverwachte mokerslag uit. Spelend met tien man kwam het via Griezmann op voorsprong. Riquelme zette vanaf de zijkant met precies de juiste snelheid voor, waar de Fransman klaar stond om de bal binnen te prikken: 1-0.

Getafe rechtte kort na de theepauze de rug. Borja Mayoral kopte uit een rebound van Mason Greenwood hoog en hard binnen: 1-1. Lang kon de ploeg van Bordalás niet genieten van de gelijke stand.

Marcos Llorente worstelde zich bij de zijlijn langs zijn tegenstander en bereikte met een van richting veranderde voorzet Álvaro Morata. De Spaanse spits kon van dichtbij binnenknikken: 2-1.

Zes minuten later zette Griezmann zijn naam naast die van Aragonés. Griezmann schoot een strafschop onberispelijk in de rechterbovenhoek: 3-1. Lang leek dat genoeg voor een overwinning, maar niks bleek uiteindelijk minder waar.

Oscar Rodriguez deed namens Getafe in de 87e minuut eerst wat terug. Met nog enkele minuten te gaan leek het niet genoeg voor een puntje. In de 93e minuut verpestte Mayoral het feestje van Griezmann en heel Atléti toen ook hij zijn penalty benutte: 3-3.

Met het puntje wipt Atléti wel weer over FC Barcelona heen. Beide ploegen hebben 35 punten, waar nummer twee Real Madrid er 42 heeft en Girona met 44 punten de lijst aanvoert.