voetbalzone

Griezmann heeft bijzondere voetbaldroom: ‘Het is een droom en doel van mij’

Sam Vreeswijk19 jun 2023, 16:22
Laatst bijgewerkt: 19 jun 2023, 16:22
Advertentie

Antoine Griezmann heeft de droom om ooit nog actief te zijn op de Olympische Spelen met Frankrijk. Dat vertelde de 32-jarige aanvaller op een persmoment van de Franse selectie. In de zomer van 2024 vinden de Olympische Spelen plaats in Parijs, en het is dus niet ondenkbaar dat Griezmann daarop actief zal zijn. Overigens beginnen de Spelen slechts twaalf dagen nadat het EK in Duitsland is afgelopen, waardoor 2024 wel eens een druk jaar voor de Fransman kan worden.

Griezmann won in zijn carrière onder meer de wereldtitel met Frankrijk, de Europa League met Atlético Madrid en de Copa del Rey met Barcelona. Champions League-winst en de Spaanse landstitel ontbreken dus nog op zijn palmares, maar Griezmann droomt dus ergens anders van. Eigenlijk mogen landen alleen spelers die jonger zijn dan 23 jaar opstellen op de Spelen, maar voor drie dispensatiespelers wordt een uitzondering gemaakt.

“Als ik word opgeroepen, zou ik enorm mijn best doen om te mogen spelen. Het is een droom en een doel van mij”, aldus Griezmann. 2024 kan dus een druk jaar worden voor Griezmann. Allereerst zal hij met Atlético in actie komen in LaLiga, de Champions League en de Copa del Rey. Vervolgens vindt van 14 juni tot en met 14 juli het EK plaats, een toernooi waar Griezmann ook aan deel hoopt te nemen. Daarna staan van 26 juli tot en met 10 augustus de Olympische Spelen op het programma.

Enkele dagen geleden gaf ook landgenoot Kylian Mbappé al aan te hopen dat hij volgend jaar in actie kan komen op de Spelen. “Ik heb altijd gezegd dat de Olympische Spelen een droom voor mij zijn”, vertelde hij op de persconferentie van de nationale ploeg. “Als ik deel kan nemen, zal dat met veel plezier zijn. Als ik die mogelijkheid niet krijg, zou ik dat jammer vinden.”

Toekomst
Afgelopen weekend liet Griezmann zich tegenover Téléfoot overigens nog uit over zijn toekomst in het clubvoetbal. “Er zal geen grote verandering plaats gaan vinden. Ik voel me erg goed, net als mijn familie. Ik heb LaLiga inderdaad nog nooit gewonnen, dat zit me nog dwars. Ik ben al twaalf jaar in Spanje namelijk. En waarom zouden we in de Champions League niets kunnen bereiken?” Daarmee lijkt een vertrek bij Atlético deze zomer niet waarschijnlijk.

Bezig met laden …