Griezmann helpt worstelend Atlético in blessuretijd toch nog aan zege

Bart Kruyt08 nov 2015, 19:15
Laatst bijgewerkt: 08 nov 2015, 19:15

Atlético Madrid is zondagavond op miraculeuze wijze ontsnapt aan puntenverlies tegen Sporting Gijón. De ploeg van Diego Simeone had het in eigen huis bijzonder zwaar met de manschappen van Abelardo Férnandez en liet aanvallend vrijwel niets zien, waardoor het duel in een doelpuntloos gelijkspel leek te gaan eindigen. In de blessuretijd trok Atlético toch nog aan het langste eind, door de vijfde competitietreffer van Antoine Griezmann: 1-0.

De vreugde bij Simeone was enorm, want ook hij had dit niet meer verwacht. Atlético stelde tegen Gijón erg teleur en kreeg negentig minuten tijd eigenlijk maar een noemenswaardige kans. Na een uur spelen snelde Yannick Ferreira Carrasco weg op rechts en hij gaf de bal laag voor op Griezmann, die zijn intikker met rechts gekeerd zag worden door Ivan Cuellar. De bal kwam vervolgens terug bij Griezmann, die het nu met links kon proberen, maar opnieuw redde Cuellar geweldig.

Verder kwam Atlético dus lange tijd niet in een zeer slechte wedstrijd, die vaak stil moest worden gelegd vanwege overtredingen en waarin veel balverlies werd geleden. De beste kans in de eerste helft was nog voor Gijón, maar Jan Oblak hield Alen Halilovic van het scoren af. In de tweede helft was Atlético het meest op zoek naar de zege, maar de creativiteit ontbrak, waardoor het in 0-0 leek te gaan eindigen. Kort voor het einde werd Griezmann echter toch nog de matchwinner: Diego Godín verlengde met het hoofd, waarna Griezmann voor Cuellar opdook en binnen kopte.