Griezmann zorgt met handelsmerk in 2017 voor zege van Atlético Madrid

Daniel Cabot Kerkdijk11 mrt 2017, 21:42
Laatst bijgewerkt: 11 mrt 2017, 21:42

Atlético Madrid heeft zaterdagavond een minimale overwinning geboekt. Het team van Diego Simeone zegevierde met 0-1 over Granada, dankzij een laat doelpunt van Antoine Griezmann. Geen enkele LaLiga-speler scoorde in 2017 vaker met het hoofd dan de Fransman; vier keer. Door de zege staat Atlético op 57 punten en profiteert men van de misstap van Sevilla, eerder op de dag. De achterstand op de nummer drie bedraagt vijf punten.

De eerste helft van Atlético was niet bijster positief. Niet één van de slechts drie schoten van het team van Simeone ging op doel, Granada had meer balbezit (51 procent) en los Colchoneros leden meer balverlies dan de thuisploeg. Granada zette goed druk op Atlético, dat via Griezmann en Yannick Carrasco Ferreira op voorsprong had kunnen komen. Jan Oblak was attent op een inzet van Wakaso Mubarak.

Na rust ging de wedstrijd op en neer, met kansen voor beide teams. Een inzet van Adrián Ramos kon Oblak niet verontrusten, Griezmann mikte in het zijnet en een van richting veranderde inzet van Ferreira-Carrasco ging maar nipt naast. Guillermo Ochoa hield zijn team diverse malen op de been, maar in de 84e minuut moest hij zich toch gewonnen geven. Na voorbereidend werk van Koke kopte Griezmann bij de tweede paal het leer diagonaal in het doel en hij besliste daarmee de wedstrijd: 0-1.