voetbalzone

Grim keert terug als coach en krijgt duidelijke missie: promotie naar Eredivisie

Jeroen van Poppel14 jun 2023, 13:08
Laatst bijgewerkt: 14 jun 2023, 13:08
Advertentie

Fred Grim wordt volgend seizoen de nieuwe trainer van FC Emmen, zo meldt het Dagblad van het Noorden. De 57-jarige oud-doelman en de Drentse club zijn naar verluidt mondeling al een tweejarig contract overeengekomen. Grim moet bij de gedegradeerde Drentse club de opvolger worden van Dick Lukkien, die vanaf volgend seizoen de trainer van FC Groningen is.

Lukkien maakte drie maanden geleden zijn gevoelige overstap naar FC Groningen bekend. Sindsdien zoekt Emmen naar een nieuwe hoofdtrainer voor komend seizoen. De club voerde gesprekken met diverse kandidaten, zoals Rob Penders (hoofdcoach van FC Eindhoven), Ivar van Dinteren (assistent-trainer bij FC Twente) en Danny Buijs. Laatstgenoemde zat toen nog zonder club, maar werd afgelopen zaterdag gepresenteerd als nieuwe coach van Fortuna Sittard.

Grim behoorde ook al maandenlang tot de kandidaten in Emmen. De voormalig keeper werd meermaals uitgenodigd op gesprek in stadion De Oude Meerdijk. Dat beviel van beide kanten, waardoor nu gewerkt wordt aan het formaliseren van een dienstverband. Emmen degradeerde zondag door een 1-2 nederlaag in de Keuken Kampioen Play-Offs tegen Almere City FC, maar dat schrikt Grim geenszins af.

Het is voor Grim alweer een jaar geleden dat hij aan de slag was als trainer. Willem II ontsloeg de coach begin maart 2022 vanwege de tegenvallende prestaties. Daarvoor kende Grim drie succesvolle seizoenen als trainer van RKC Waalwijk. De geboren Amsterdammer was in het verleden ook hoofdcoach van Almere City FC en werkte als assistent bij Sparta Rotterdam en het Nederlands elftal. In 2017 leidde hij Oranje zelfs enkele wedstrijden als interim-bondscoach na het ontslag van Danny Blind.

Bezig met laden …