Groep B: Atlético en Kopenhagen doen goede zaken

29 nov 2007, 21:39
Laatst bijgewerkt: 29 nov 2007, 21:39
Het Estadio Vicente Calderón keek donderdagavond vreemd op. Atlético Madrid won de ontmoeting tegen Aberdeen zonder geen enkel doelpunt te incasseren. FC Kopenhagen boekte een verrassende overwinning bij Lokomotiv Moskou, dat door het verlies vrijwel uitgeschakeld is.

Atlético Madrid – Aberdeen 2-0
De bezoekers hielden goed stand, maar moesten in de blessuretijd van de eerste helft toch capituleren. Michael Hart haalde Sergio Agüero onderuit in het strafschopgebied en Diego Forlán benutte de toegekende strafschop door Jamie Langfield te verschalken.

Na een uur spelen verdubbelden de Madrilenen de voorsprong. Een vrije trap van Simao Sabrosa belandde via de rug van Langfield achter de doellijn. Ondanks het aandringen van de thuisploeg bleef de score op 2-0 steken. Bij de Schotten kwamen Jeffrey de Visscher en Karim Touzani in actie.

Lokomotiv Moskou – FC Kopenhagen 0-1
De enige treffer in Moskou kwam vanaf de strafschopstip tot stand. Malkhaz Asatiani haalde Marcus Allbäck in het strafschopgebied neer en Morten Nordstrand voltrok het vonnis vanaf elf meter. Lokomotiv-verdediger Emir Spahic mocht twee minuten voor tijd met rood vertrekken.